Praktisch (bivak) – 2021

Er is nog niet veel duidelijkheid rond de coronaregels voor bivak. Zodra we alle info hebben, wordt deze pagina geupdate.
Meer info volgt 27 juni.

Iedereen gaat op kamp van 1-11 augustus. We gaan naar kampplaats Hoeve de Brug in Essen. Zoals altijd worden de kindjes op 1/8 gebracht door de ouders. Enkel voor de ribbels is er een optie om een half kamp mee te gaan, het half kamp is van 1-6 augustus.

De deadline om in te schrijven is 20 juni. Wie niet is ingeschreven voor 20 juni, zal niet mee worden ingedeeld en niet meekunnen op kamp
Ook dit jaar zal je met een medische fiche langs de huisarts moeten passeren – ook zij die er vorig jaar 1 hebben afgeven – zo zijn wij zeker dat de medische fiches up to date en volledig ingevuld zijn. Dit fiche mag elektronisch worden ingevuld door de huisarts (zo bespaar je een consultatie) en de deadline om dat aan de leiding van uw kind terug te bezorgen, is 24 juli.
De betaling van het kamp moet gebeurd zijn ten laatste 24 juli.
!!! Zijn uw betaling en uw medische fiche niet in orde? Dan kan uw kind niet mee op kamp. !!!
Het medische fiche kan je nu al terugvinden in bijlage. Het kampboekje met de betalingsinfo, exacte adres, bubbelverdeling, aankomst- en vertrekuren, wat mee te nemen en nog meer info zal ten laatste 27/6 terug te vinden zijn in jullie mailbox.
Verder raden we aan om een corona sneltest af te leggen vooraleer op bivak te vertrekken. Voor zij die nog op een ander kamp zouden gaan, vragen we om een weekje tussen beide kampen te houden. Zo zijn we zo goed als zeker dat er geen besmettingen van het ene naar het andere kamp gaan. Voor de mensen die terugkomen van op reis zullen de huidige quarantaine regels gelden. Zo helpen we samen om de zomer zo coronavrij en vrolijk door te komen.
Data op een rij: 

20/6: Deadline inschrijven
27/6: Kampboekje in jullie mailbox
24/7: Deadline medische fiche aan afdelingsleiding bezorgen
24/7: Deadline betaling kamp in orde
1/8: Start bivak voor iedereen
6/8: Einde half kamp ribbels
11/8: Einde bivak voor iedereen.
We vragen om de deadlines te respecteren, zodat wij deftig aan de slag kunnen met de bubbelindeling en jullie snel de juiste informatie kunnen bezorgen.
Met vriendelijke groet
De leidingsploeg

Bezoek op kamp

We vragen aan de ouders om niet op bezoek te komen tijdens het kamp. Om misverstanden te voorkomen melden we dat de “familiedag” geen bezoekdag is, maar een dag waarop we met onze afwasfamilies samen een groot spel spelen.

Briefje schrijven

U kan uw kind(eren) een brief schrijven op het volgende adres:

  • Chiro Jowen – Afdeling – Naam
  • Hoeve de Brug
  • Rouwmoer 1
  • 2910 Essen

De kinderen krijgen de tijd om zelf ook een briefje te sturen. Gelieve dit samen met uw kind(eren) voor te bereiden en Essende juiste adressen en postzegels mee te geven.

Website

Omdat wij hebben gemerkt dat jullie (ouders en familie) vaak nieuwsgierig zijn naar de (weers)omstandigheden op het kamp en wat er zich afspeelt, zullen wij trachten jullie online informatie te verstrekken.
We zullen proberen enkele keren een klein verslag op facebook te plaatsen, als het kan met een paar sfeerbeelden. Mobiel internet is op kampterreinen echter niet altijd zo vanzelfsprekend, dus mogelijk dat we niet zo vaak een verslag kunnen plaatsen. Hou uw ogen dus op onze pagina gericht!

Noodgevallen

Voor noodgevallen tijdens het kamp kan u bellen naar onze VeeBee An Deprez. (0486 80 46 69)

Verzekering

Iedereen die deelneemt aan onze activiteiten, dus ook het kamp, is via onze landelijke koepelorganisatie Chirojeugd Vlaanderen VZW verzekerd voor ongevallen en burgerlijke aansprakelijkheid. Voor meer info kan u terecht op de website van chirojeugd Vlaanderen of bij iemand van de leiding.

Verloren Voorwerpen

Indien u waardevolle spullen of kleren bent verloren tijdens het kamp, kan u deze komen ophalen tijdens de eerste zondag van het nieuwe chirojaar. Een tweede kans hiervoor krijgt u op onze jaarlijkse dia-avond en opendeurdag. (Deze datums worden begin september vastgelegd.)
Desondanks deze kansen, blijft er elk jaar een hele hoop “verloren voorwerpen” over. Alles wat overblijft op 1 december wordt aan spullenhulp geschonken.

Electronica

Mogen wij uitdrukkelijk vragen uw kind(eren) GEEN GSM, tablet, … mee te geven op kamp. De leiding heeft steeds zijn GSM bij en gebruikt deze indien nodig. Bij een noodgeval kunt u erop vertrouwen dat zij u tijdig zullen inlichten.

Teken

Wij controleren dagelijks op teken. De EHBO-koffer van de chiro is ook uitgerust om deze lastige beestjes te verwijderen. Indien nodig wordt de teek verwijderd door een dokter. Wanneer u na het kamp merkt dat uw zoon of dochter een teek heeft, neemt u best contact op met uw huisarts.