Praktisch (bivak) – 2019

Vertrek

1 augustus 2019
Het is de bedoeling dat u uw kind(eren) zelf naar het kampterrein brengt. Indien dit voor u een praktisch probleem is, neemt u contact op met de leiding van uw groep.
De kinderen worden verwacht rond 16u30 op het kampterrein. Daar heeft u de mogelijkheid het terrein te verkennen en uw kind(eren) te helpen met zijn / haar bed op te stellen. Rond 17u30 nemen we gezamenlijk afscheid en begint het kamp!

Terug naar huis

11 augustus 2019
Er wordt een bus voorzien om de kinderen terug naar huis te brengen. Deze bus vertrekt meestal rond 13-14u op ons kampterrein terug naar het Edenplein, te Wilrijk, waar ze dus rond 15u verwacht wordt. De exacte uren hangen af van de busmaatschappij, en worden u meegedeeld van zodra wij ze weten.

Bezoek op kamp

We vragen aan de ouders om niet op bezoek te komen tijdens het kamp. Om misverstanden te voorkomen melden we dat de “familiedag” geen bezoekdag is, maar een dag waarop we met onze afwasfamilies samen een groot spel spelen.

Briefje schrijven

U kan uw kind(eren) een brief schrijven op het volgende adres:

  • Chiro Jowen – Afdeling – Naam
  • Molenstraat 62
  • 2460 Kasterlee

De kinderen krijgen de tijd om zelf ook een briefje te sturen. Gelieve dit samen met uw kind(eren) voor te bereiden en de juiste adressen en postzegels mee te geven.

Website

Omdat wij hebben gemerkt dat jullie (ouders en familie) vaak nieuwsgierig zijn naar de (weers)omstandigheden op het kamp en wat er zich afspeelt, zullen wij trachten jullie online informatie te verstrekken.
We zullen proberen enkele keren een klein verslag op facebook te plaatsen, als het kan met een paar sfeerbeelden. Mobiel internet is op kampterreinen echter niet altijd zo vanzelfsprekend, dus mogelijk dat we niet zo vaak een verslag kunnen plaatsen. Hou uw ogen dus op onze pagina gericht!

Noodgevallen

Voor noodgevallen tijdens het kamp kan u bellen naar onze VeeBee An Deprez. (0486 80 46 69)

Verzekering

Iedereen die deelneemt aan onze activiteiten, dus ook het kamp, is via onze landelijke koepelorganisatie Chirojeugd Vlaanderen VZW verzekerd voor ongevallen en burgerlijke aansprakelijkheid. Voor meer info kan u terecht op de website van chirojeugd Vlaanderen of bij iemand van de leiding.

Verloren Voorwerpen

Indien u waardevolle spullen of kleren bent verloren tijdens het kamp, kan u deze komen ophalen tijdens de eerste zondag van het nieuwe chirojaar. Een tweede kans hiervoor krijgt u op onze jaarlijkse dia-avond en opendeurdag. (Deze datums worden begin september vastgelegd.)
Desondanks deze kansen, blijft er elk jaar een hele hoop “verloren voorwerpen” over. Alles wat overblijft op 1 december wordt aan spullenhulp geschonken.

Electronica

Mogen wij uitdrukkelijk vragen uw kind(eren) GEEN GSM, tablet, … mee te geven op kamp. De leiding heeft steeds zijn GSM bij en gebruikt deze indien nodig. Bij een noodgeval kunt u erop vertrouwen dat zij u tijdig zullen inlichten.

Teken

Wij controleren dagelijks op teken. De EHBO-koffer van de chiro is ook uitgerust om deze lastige beestjes te verwijderen. Indien nodig wordt de teek verwijderd door een dokter. Wanneer u na het kamp merkt dat uw zoon of dochter een teek heeft, neemt u best contact op met uw huisarts.