Verzekering overzicht

Vanuit de Chiro proberen wij op een verantwoorde manier onze activiteiten te organiseren. We hebben oog voor de veiligheid van iedereen maar toch is een ongeval (te) snel gebeurd. Dan zijn we maar wat blij dat we een verzekering hebben. En hierover gaan deze pagina’s, omdat we graag aan iedereen die het aanbelangt duidelijk willen maken waarvoor onze leden verzekerd zijn en wat er gebeurt in geval van een ongeval of schadegeval. De meeste informatie op deze pagina's is afkomstig uit de brochure van chiro Nationaal: VAST EN verZEKERing. Hierin is nog iets meer info te vinden: enkel het belangrijkste werd overgenomen.

Waarom een verplichte verzekering?

Chiro Nationaal voorziet in een verplichte verzekering voor alle chirogroepen in Vlaanderen, dat is verplicht door de wetgeving en dat is een goede zaak: zo zijn alle verenigingen verzekerd en kunnen er goede premies overeengekomen worden, wat de kostprijs aanzienlijk doet dalen.

Wie is verzekerd?

Eén van de belangrijkste principes van onze verzekering is dat ieder kind dat deelneemt aan onze activiteiten wordt altijd gedekt door onze verzekering
Iemand die ‘eens (of een paar keer) komt proberen’ heeft voor onze verzekering namelijk het statuut ‘kandidaat-lid’ waardoor hij/zij dezelfde garanties geniet als een ‘ingeschreven lid’.

Waarvoor ben je verzekerd bij de chiro?

Drie risico’s worden sowieso verzekerd: