Bivakindeling

Hier staat een overzicht van de kampindeling. Een meer gedetailleerd overzicht (vooral bedoeld voor wie nog niet (zo vaak) mee is geweest op kamp, vindt u onderaan.

Dinsdag 1 augustus Aankomst
Woensdag 2 augustus Per Afdeling
Donderdag 3 augustus Groepstocht
Vrijdag 4 augustus Per Afdeling + Vertrek 2-daagse
Zaterdag 5 augustus Afdelingstocht + 2-daagse
Zondag 6 augustus Inschakeling
Maandag 7 augustus Per afdeling + Verkleedfeestje
Dinsdag 8 augustus Afdelingstocht
Woensdag 9 augustus Familiedag +Bezinning
Donderdag 10 augustus Per Afdeling + Bonte Ring
Vrijdag 11 augustus Vertrek

Gedetailleerder overzicht

1 augustus: mogen alle kinderen na het lange aftellen eindelijk naar kamp gebracht worden! We worden verwelkomd met een eerste toneeltje, waarna de toneelspelers iedere groep naar zijn eigen tent brengt. Eens we dan goed en wel geïnstalleerd zijn (en de omgeving verkend hebben) heeft onze keukenploeg al een lekkere warme maaltijd voor ons klaargemaakt. Na het eten en de afwas spelen we tot slot met de hele groep nog een avondspel.

2 augustus spelen we een spel (bosspel, heksenspel op het terrein, …) per afdeling.

3 augustus gaan we op tocht met de hele groep. ’s Middags voorziet onze mobiele keukenploeg ons weer van lekkere boterhammen en een drinkbus-hervulling.

4 augustus:vertrekken de oudste jongens en meisjes op ‘tweedaagse’ tocht, de jongeren (tot en met 2e middelbaar) blijven op het terrein en hebben een dag met hun eigen afdeling.

5 augustus gaan de jongere groepen met hun eigen groep op tocht. Dit kan een tocht met de lokale boswachter zijn of zelf op een kaart of met gecodeerde aanwijzingen van de leiding de weg leren zoeken naar bijvoorbeeld het naburige openluchtzwembad.

6 augustus spelen we weer een spel met onze eigen afdeling.

7 augustuskomen de oudste jongens en meisjes ‘op stage’ bij een jongere afdeling. De kinderen spelen een hele dag de spelletjes die de oudste jongens en meisjes samen met hun leiding voorbereid hebben, de echte leiding blijft natuurlijk ook op post.

8 augustusspelen we een hele dag met onze eigen afdeling.

9 augustus spelen we een héél groot spel met iedereen die mee op kamp is. Traditioneel spelen we vandaag in groepen waarbij oud en jong gemengd zijn, vandaar dat dit in het chiro taal ‘de familiedag’ heet. Plezier verzekerd! Opgelet, dit is géén bezoekdag!’s Avonds na het eten houden we allemaal samen een kleine bezinning.

10 augustus spelen we dan tot slot een laatste keer met onze eigen afdeling. ’s Avonds houden we een heuse bonte ring met optredens van iedere afdeling, de leiding, de dienstleiding en natuurlijk… ...de keukenploeg! Achteraf maken we elk jaar weer een fantastisch kampvuur.

11 augustus is het dan inpakken geblazen.