Opening uitgesteld

Officiële opening uitgesteld tot na de examens
Wegens een lekkende kraan
Afspraak zondag 27 januari

Elke bouw heeft zijn verrassingen

Iedereen die gebouwd of verbouwd heeft, weet dat er bij een groot bouwproject altijd onvoorziene omstandigheden zijn.

Tot nu toe was de bouw van de nieuwe chirolokalen van een leien dakje verlopen…

Jammer genoeg hebben we de laatste weken iets minder geluk gehad en moet de officiële opening met enkele weken uitgesteld worden wegens een gesprongen tijdelijke tuinslang …

Wat is er juist gebeurd?

Tijdens de opendeurdag van 16 september was er water nodig voor de geïmproviseerde afwas (van de pannenkoeken, koffie, etc.). Omdat de nieuwbouw niet toegankelijk was, werd de afwasploeg via een tijdelijke tuinslang van water voorzien.

Jammer genoeg kon de koppeling de waterdruk niet aan…
Hierdoor is de koppeling tussen de kraan en de tuinslang gesprongen en stond het sanitair van het nieuwe lokaal enig tijd later vol met water…terwijl de vloer nog niet afgewerkt was…
Ondanks het ijverige dweilwerk was het kwaad geschied: de chape (en de onderliggende isolatie) waren drijfnat en hadden zich vol met water gezogen…

Echter om eventuele problemen te voorkomen moet de chape (en de onderliggende isolatie) kurkdroog zijn vooraleer de vloer afgewerkt kan worden met een waterdichte PU vloer…

Daarom werd de volgende dag onmiddellijk een industriële drooginstallatie geïnstalleerd.

De datum van de opening was net vastgeprikt, en vanwege de onmiddellijke inzet van de grote middelen, leek ons 18 november nog steeds haalbaar voor een afgewerkt lokaal. De gevolgen blijken nu een stuk groter.
De vloer mag immers maar maximum 3% vocht bevatten daar waar deze eind oktober jammer genoeg nog steeds 10% vocht bevatte en dus nog niet voldoende droog was om de (waterdichte) dekvloer te installeren.

Hierdoor zal de plaatsing van de vloer in de sanitaire ruimtes en de oplevering van het gebouw niet kunnen gebeuren voor 18 november en moeten we de opening uitstellen.

Uitgesteld tot na de examens

Gezien het ons beter lijkt om

alle risico’s uit te sluiten

, hebben we in overleg met de leiding beslist om de feestelijke opening uit te stellen tot na de verschillende examens.

Vermits er zowel in december (lager en middelbaar) als in januari (hogescholen en universiteiten) examens zijn, werd er gekozen voor zondag 27 januari.

De formule blijft wel hetzelfde: iedereen is welkom om mee te komen brunchen van 10 tot 13u. Gelieve ook nu te bevestigen op 03/830.14.61 of via www.jowen.be/openingsbrunch.

Wanneer zal het lokaal exact klaar zijn?

Een glazen bol hebben we jammer genoeg niet, maar we doen er alles aan om het nieuwe lokaal zo snel mogelijk ter beschikking stellen van de chiro.
Op dit moment is het wachten tot de chape en onderliggen isolatie voldoende droog zijn om de dekvloer te installeren.
We doen al het mogelijke om dit zo snel mogelijk in orde te hebben, maar om latere problemen te voorkomen staan we er ook op dat de installatie goed gebeurd (in dit geval op een kurkdroge vloer).

Meer weten?

www.jowen.be/lokalen of bij iemand van de leiding of het lokalenteam.

Het lokalen-team

BijlageGrootte
uitstel-opening-18-november.pdf1.42 MB