Nieuwsbrief 3 nieuwe lokalen: februari 2010

Beste chiro-ouders, vrienden en sympathisanten,

Allereerst willen we u onze beste wensen voor 2010 bezorgen. Dat 2010 een vreugdevol en mooi jaar mag worden, en voor sommigen uiteraard een zeer bouwrijk jaar...

Er zijn in 2009 heel wat vorderingen gemaakt in het bouwdossier, vooral administratief. Eind 2009 hebben we vanuit verschillende hoeken nog positief nieuws ontvangen en deze willen we graag met u delen.

Bouwaanvraag

Zoals u in onze vorige nieuwsbrief kon lezen hebben wij eind september vorig jaar onze bouwaanvraag ingediend.

In december is dan het verlossende en goede nieuws gekomen dat deze is goedgekeurd. Dit wil zeggen dat we al onze subsidiedossiers zonder problemen kunnen indienen en uiteraard de toelating hebben om een nieuw lokaal te bouwen.

Subsidies + financieel

Ook op dit vlak kunnen we u goed nieuws vertellen.

Van de stad Antwerpen hebben wij de bevestiging gekregen dat de subsidies voor 2009 zijn goedgekeurd.

Naar aanleiding van de goedkeuring van het subsidiedossier van de stad Antwerpen heeft ook het district Wilrijk zijn subsidie voor Chiro Jowen goedgekeurd.

Met de toekenning van deze 2 subsidies hebben we momenteel een budget van € 100.000,00 bestaande uit subsidies en eigen middelen.

Minder goed nieuws kwam er langs de kant van Toerisme Vlaanderen. Onze aanvraag was ingediend maar hiervoor hebben we een negatief advies gekregen en kwamen we dus niet in aanmerking voor de subsidie. Momenteel zijn we bezig met het dossier nog sterker en overtuigender te maken zodanig dat we dit jaar eventueel wel aanspraak kunnen maken op subsidies van Toerisme Vlaanderen.

Renovatie verlichting terrein

[Foto: terrein met de nieuwe verlichting]
Reeds enkele jaren werd het terrein verlicht met 3 halogeenspots van 1000W vanaf de betonnen paal in het midden van het terrein. Deze lampen hadden echter het nadeel dat deze een groot verbruik hadden en snel stuk waren.

Daarom is er beslist deze spots te vervangen door 3 verlichtingstoestellen met hogedruk-natriumlampen van 400W. Deze lampen geven een hogere lichtopbrengst dan de vorige, hebben een lager verbruik en hebben ook een veel langere levensduur, waardoor er 3 keer voordeel uit gehaald wordt.

Begin november zijn deze geplaatst met dank aan de stad Antwerpen voor het ter beschikking stellen van een hoogtewerker. De leiding is zeer opgetogen over het resultaat.

Werkdagen

Momenteel is er geen werkdag gepland in de nabije toekomst. De renovatiewerken aan de meisjeslokalen zijn zo goed als voltooid. De volgende werkdagen zullen waarschijnlijk hoe langer hoe meer in het teken staan van de afbraakwerken van de jongenslokalen.

Indien u echter interesse hebt om te helpen tijdens een werkdag, of vooraf tijdens de voorbereidende planningen, mag u ons altijd aanspreken / bellen. Of u kan hier uw gegevens doorgeven.

Geen paniek, voor de werkdag, gaan we u niet onmiddellijk bellen, maar we willen alvast weten op wie we kunnen rekenen als het zover is! Ter info geven we mee dat iedereen die komt helpen verzekerd is door de verzekering van Chiro Nationaal.

AG Vespa

De grond , het chiroterrein, waarop we zullen bouwen, is eigendom van de Stad Antwerpen. AG Vespa beheert in opdracht van de Stad deze grond.

In vorige nieuwsbrief werd meegedeeld dat we in onderhandeling waren met AG Vespa rond het contract met recht van opstal van 45 jaar. Vanuit deze hoek kunnen we opnieuw goed nieuws melden want het Antwerpse schepencollege gaf op 18 december toestemming aan AG Vespa om het lange termijn huurcontract met de vzw af te ronden.

Sponsors

Indien u of uw werkgever ons eventueel zou willen / kunnen sponsoren, mag u altijd vrijblijvend contact opnemen met Bart De Wit (0473/461.800, contactformulier).

Spaanse avond

[figuur: flyer Spaanse Avond]27 februari 2010 wordt u van harte uitgenodigd op onze Spaanse Avond.

Net zoals vorig jaar gaan de opbrengsten van deze Spaanse Avond rechtstreeks naar de bouw van de nieuwe lokalen. De organisatie ligt in de handen van een team, samengesteld uit leden van de vzw, de leiding, enkele oud-leiding en vanzelfsprekend onze trouwe koks Fred en Manuella.

Inschrijven voor de Spaanse Avond kan op www.spaanse-avond.be

Fiscaal aftrekbare giften inkomsten 2009 aanslagjaar 2010

Wij danken alle mensen die vorig jaar een vrije gift hebben geschonken aan chiro Jowen, welke zeer nuttig zullen gebruikt worden tijdens het bouwproces.

In de periode maart/april zal door Chirojeugd Vlaanderen een fiscaal attest opgestuurd worden, dat u dan mee kan indienen bij uw belastingsaangifte. Indien u dit attest niet zou ontvangen, gelieve dan contact op te nemen met Chirojeugd Vlaanderen op het nr. 03/231.07.95

Quiz

[figuur: logo ACW]Op 6 maart 2010 wordt door ACW Wilrijk een quiz georganiseerd ten voordele van chiro Jowen en chiro ’t Allemanneke in het Neerlandhof.

Meer info hier

U bent hierop uiteraard van harte uitgenodigd.

 


 

Wij danken u alvast voor alle steun, op welke manier dan ook, en horen het graag indien u vragen/opmerkingen/suggesties/... heeft!

Op www.jowen.be/lokalen proberen we ook alle info over de lokalen te plaatsen. U kan er ook de vorige nieuwsbrieven lezen.

Vriendelijke groeten,

Het bestuur van VZW Steuncomité Chiro Jowen

Sven Billiet

Wim Billiet

Bart De Wit

Kristien De Wit

Ludo De Wit

Michael Ooms

Mark-Filip Pauwels

Joni Staljanssens