Bouwplannen

Op 07/11/2008 werd de vzw Steuncomité Chiro Jowen opgericht met als voornaamste opdracht het bouwen en onderhouden van lokalen voor Chiro Jowen.

Binnen de werkgroep werd samen met de leiding lang gebrainstormd en getekend. In overleg met de architecten Van den Abbeele & Gonzalez uit Wilrijk werd om verschillende (budgettaire, ...) redenen gekozen voor een staalbouw.

Dit nieuwe lokaal is gebouwd op de plaats waar vroeger de jongenslokalen en het sanitairgebouwtje stonden. De nog overblijvende houten lokalen (evenwijdig met de planetariumlaan) waren in nog veel betere staat en zullen behouden blijven.

In het nieuwe gebouw is voorzien :

  • 6 afdelingslokalen, waarbij er grotere en kleinere voorzien zijn voor de jongere groepen en oudere groepen
  • keuken
  • gemeenschappelijke polyvalente ruimte
  • sanitair + douches
  • sanitair voor andersvaliden

Bij het tekenen van de plannen werd rekening gehouden om het gebouw te kunnen verhuren als weekend- en kampplaats.

Dit geeft tevens de mogelijkheid om structurele inkomsten te verwerven.

De polyvalente ruimte kan gebruikt worden als gemeenschappelijke ruimte voor eigen activiteiten of als eet/speelzaal bij verhuur aan andere jeugdbewegingen

In bijlage vind je de plannen en aanzichten van onze nieuw lokalen. 3D-impressies kan u vinden op deze pagina.

BijlageGrootte
2010-12-16 chirojowen_BA2_101214_definitief-js.pdf1.31 MB